Download A bili su samo djeca (+16) video

Download A bili su samo djeca (+16) video on savevid.com

Download A bili su samo djeca (+16) streaming video in flv, mp4, avi formats direct easily on Savevid.com.

 

A bili su samo djeca (+16)

 • Share:
                  
 • Provider: YouTube Link: http://www.youtube.com/watch?v=nIYEEpKcPhs
 • Rate: Please rate this video Views: 11 Downloads: 2
 • Description: Dokumentarni film Avde Huseinovića "A bili su samo djeca" premijerno prikazan u Sarajevu.
  Film obuhvata ispovijesti i priče roditelja djece ubijene tokom opsade Sarajeva, podsjeća na prekinuto djetinjstvo i donosi ratne snimke kao svjedočanstvo o stradanju najmladjih Sarajlija.
  Avdo Huseinović je autor i scenarista filma, a producent je Omer Edo Hadrović i to je njihov peti dokumentarni film. Film "A bili su samo djeca" radili su u povodu obilježavanja 20. godišnjice od opsade Sarajeva i posvetili su ga ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva od 1992. do 1995. godine.
  Autor Huseinović je kazao kako mu je istraživanje i rad na ovom ostvarenju bilo najteže i najemotivnije iskustvo. "Mislio sam da nakon filma 'Daleko je Tuzla', koji je ustvari priča o Srebrenici, ne postoji teža tematika. Kad vam neko danas kaže da je u Sarajevu ubijeno 1.600 djece, to je samo brojka i ništa više. Opisivao sam ljudima da bi najbolje bilo staviti 1.600 djece na igralište pa da se vidi obim te tragedije. Ubijena su djeca različitih uzrasta, od beba sa dva dana pa do osamnaeste godine. Definitvno je to najteži film koji sam snimio. Možda bi neki zamjenski naziv za film mogao biti - Ovo je najteži film na svijetu", rekao je Huseinović, podsjetivši da nijedan zločinac nije odgovarao za ubistvo ove djece.
 • Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , granatiranje, , hodžic, , zločinci, , ispovjest, , , porodilište, , najmladji, cisic, huseinovic, darjan, svjedocanstvo, opkoljeno, hadrovic, snajperista, hadzimuratovic
 • Category: Flag video Movies & TV