Download Grupi i Bences: Rrofsh sa Mosha e Kesaj Toke/Song for Enver video

Download Grupi i Bences: Rrofsh sa Mosha e Kesaj Toke/Song for Enver video on savevid.com

Download Grupi i Bences: Rrofsh sa Mosha e Kesaj Toke/Song for Enver streaming video in flv, mp4, avi formats direct easily on Savevid.com.

 

Grupi i Bences: Rrofsh sa Mosha e Kesaj Toke/Song for Enver

 • Share:
                  
 • Provider: YouTube Link: http://www.youtube.com/watch?v=CAM3YO38GDQ
 • Rate: Please rate this video Views: 95 Downloads: 32
 • Description: (With English subtitles by Kejda -

  An absolutely ridiculous song, featuring sycophancy of unimaginable proportion toward an aging Enver Hoxha. The Albanian communist dictator had folk songs written to glorify him every year,--songs which would then be performed mainly during his birthday party, which was a day of public national celebration.

  English Subtitles are provided throughout the song. This one is a true gem, definitely worth seeing. We see Enver crying like a sucker, probably scared of dying.

  Lyrics in Albanian:

  Dëgjo, Argjiro shqiponja
  këngën, që të sjell gjitonia
  çtë ka lezet lëm i këngës
  për birin e shtrenjt të zemrës
  Moj nëna gjirokastrite
  gjiri yt me qumësht drite
  dhe mbi gjithë djepet që rrite
  çt'i jepje shqipes e dite
  lum si ne!
  Mbas çdo bore në furtunë
  ball i malit zbardh më shumë
  në çdo thinj të mençurisë
  beharët e Shqipërisë
  Mes çdo dallge e rrebeshi
  sa udhëheqës, aq ushtarë
  historia siç të deshi
  Komandant dhe Komisar
  Shqipërisë, fjale jote
  kushtrim dhe flamur epoke
  iu bë dritë siç ëndërronte
  rrofsh sa moshë e kësaj toke!
  Shkon urimi gojë me gojë
  shëndet trimit, Enver Hoxhës
  se të vërtetës së kohës
  i dhe krahët e shqiponjës
  Shqipëria, nënë e gjirit
  të uron, bir: Jetë të gjatë!
  dhe kur thotë: Dita një mijë!
  nënës prapë i duket pak!
  O majë e malit me borë
  që sqas re në sinorë
  emri yt gëzim lirie
  lule në çdo buzë fëmije
  Rrofsh Enver!
  Nga Saranda në Tropojë
  shkon urimi gojë me gojë
  kush ndrit udhën siç do nëna
  sa vetë kombit i rreh zemra

  Translated by Kejda (
 • Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,
 • Category: Flag video Video Blogs