Download Surah Al-Haqqah; Hari Kiamat.. Menangis.. video

Download Surah Al-Haqqah; Hari Kiamat.. Menangis.. video on savevid.com

Download Surah Al-Haqqah; Hari Kiamat.. Menangis.. streaming video in flv, mp4, avi formats direct easily on Savevid.com.

 

Surah Al-Haqqah; Hari Kiamat.. Menangis..

 • Share:
                  
 • Provider: YouTube Link: http://www.youtube.com/watch?v=dyAIHk2aEc4
 • Rate: Please rate this video Views: 273 Downloads: 160
 • Description: Bacaan Surah Al-Haqqah daripada Sheikh Mohammed Mohaisny berserta esak tangis yang kuat daripada hafiz/qari.

  (Pembetulan)Surah Al-Haqqah Ayat46 - Kemudian sudah tentu Kami akan memutuskan tali jantungnya (supaya dia mati dengan serta merta).

  _______________


  Sadid/air danur - nanah yang keluar dari tubuh ahli neraka.

  Firman Allah: "Dihadapan mereka ada neraka Jahannam dan ia diberi minum dari air danur (nanah yang keluar dari tubuh ahli neraka)." [S.Ibrahim: 16]  LUASNYA RAHMAT ALLAH SWT

  Firman Allah SWT: "Dan tetapkanlah untuk Kami kebaikan dalam dunia ini dan juga di akhirat, sesungguhnya kami kembali (bertaubat) kepadaMu". Allah berfirman: "Azabku, akan Aku timpakan kepada sesiapa yang Aku kehendaki, dan rahmatKu meliputi tiap-tiap sesuatu; maka Aku akan menentukannya bagi orang-orang yang bertakwa dan yang memberi zakat, serta orang-orang yang beriman kepada ayat-ayat Kami." [Surah Al-A'araf:156]

  Diriwayatkan daripada Abu Hurairah r.a. katanya: Aku mendengar Rasullah s.a.w. bersabda: Allah SWT menjadikan rahmat sebanyak seratus bahagia. Dia menahan di sisiNya sebanyak sembilan puluh sembilan dan diturunkan ke bumi hanya satu bahagian. Dari satu bahagian inilah seluruh makhluk saling kasih mengasihi antara satu sama lain sehinggakan binatang mengangkat kaki dari anaknya takut terpijak atau menyakiti anaknya.
  (HR. Imam Bukhary dan Muslim)

  _____________


  Pautan mp3 Al-Quran boleh dimuat turun..


  antara qari yg selalu terdengar bacaannya.. Abdul Rahman Alsudais, Abdul Basit, Abdullah Al-johany, Ahmed Ajmi, Haney Rafaee, Mishary Rashed al-Efasy, Saad Ghamdi, Saod Shureem etc.


  .
 • Tags: , , , , , , , , , , , , , ,
 • Category: Flag video Video Blogs